De beste visboottrailer

Vissen is een mateloos populaire sport, en zeker met een visboot geeft het de ultieme ervaring. Maar u wilt natuurlijk wel snel en veilig naar uw favoriete visstekje kunnen. Daar is dan een visboottrailer de oplossing voor.
Om te bepalen wat de beste boottrailer is voor uw visboot of consoleboot is het belangrijk om te weten wat een visboot is.

Een visboot of consoleboot is een relatief kleine en lichte open boot bedoeld voor de kleinere binnenwateren zoals een van de vele meren, kanalen beken en riviertjes. Deze boten zijn niet ontworpen om mee op zee te gaan of om bij windkracht 6 op een groot meer te varen.
Ze hebben een relatief lichte buitenboordmotor en de besturing is ofwel direct aan de motor, ofwel met een console. Met Console worden ze dan ook vaak consoleboot genoemd. Maar een consoleboottrailer of visboottrailer is, bij dezelfde rompvorm lengte en gewicht gelijk. Wanneer we het dus verder over een visboot hebben kunt u daar ook consoleboot lezen.

Een visboot is dus niet een snel varende (Amerikaanse) sportvisboot met zware motorisering. Boottrailers daarvoor kunt u vinden bij de beste sportboottrailer.

Een visboot is ook geen rubberboot met een set vishengels. Een rubberboot heeft een aangepaste rubberboottrailer nodig en die kunt u vinden bij de beste rubberboottrailer.

Bij visboten komen we drie rompvormen tegen.

  • V-vorm onderwaterschip
  • Platbodem onderwaterschip
  • W-vorm onderwaterschip