Aanhangwagen blog

Op onze blog pagina publiceren we regelmatig nieuwe artikelen over aanhangwagens en aanverwante zaken. Een verzameling van nieuwtjes, weetjes, tips, trucs, en meer over de aanhangwagen in de breedste zin van het woord.

Hoe moet je een aanhangwagen aankoppelen?

Bij het gebruik van een aanhangwagen is het belangrijk dat je deze op de juiste aankoppelt. Wij leggen stap voor stap uit hoe je een aanhangwagen aankoppelen moet om er voor te zorgen dat je veilig op weg kunt.
Persoon in blauw geruit shirt overhandigt geld om aanhangwagen te kopen

Aanhangwagen kopen? Waar moet je aan denken?

Wil je een aanhangwagen kopen? Nieuw of tweedehands? We geven je graag een kleine leidraad die je wellicht kan helpen om de juiste aanhangwagen te koop te kunnen vinden.

Is een kipper iets voor jou?

Zoek je een aanhanger die je het lossen van stortgoed zo makkelijk mogelijk maakt? Dan zou een kipper wel eens de aanhanger kunnen zijn die je zoekt. We leggen uit waarom.

Aanhanger met 10 inch of 13 inch wielen?

Er wordt vaak gezegd dat een aanhanger met grote wielen beter rijdt dan met kleine wielen. Is dat echter wel waar? En kun je zo maar een afwijkende maat wielen onder een aanhanger zetten?
Machine transporter met rode minigraver achter bestelauto

De machine transporter, wat maakt hem zo bijzonder?

Waarin onderscheidt een machine transporter zich van andere voertuigtransporters? Door de compacte afmetingen, in combinatie met een hoog eigen gewicht, kan een machine niet zomaar op willekeurig welke transporter worden vervoerd.

Afdekken van lading op een aanhangwagen

Als je lading vervoert op een aanhangwagen met open laadbak zul je er voor moeten zorgen dat deze er niet af kan vallen. Op welke manier doe je dit het beste, en welk middel gebruik je dan in welke situatie?